Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Vajon lesz-e májustól további kamatcsökkentés a személyi hiteleknél? A kedvező(bb) kamatokkal erős konkurenciát kaptak a gépjármű hitelek (is). Mutatjuk mennyi 1, 5, 10 millió forint személyi kölcsön törlesztője és mire szokták igényelni!

Már hónapok óta töretlen a lakáshitel és a személyi kölcsön piac bővülése, amelyet a piaci igény hajt és a korábbinál kedvezőbb kamatok tovább táplálnak. Ennek köszönhetően februárban már majdnem átlépte a “bűvös” 100 milliárd forint havi új szerződés állományt a lakáshitelek összesített értéke és a személyi kölcsön is maradt az 50 milliárd forint feletti sávban. De mi ennek az oka?

A személyi kölcsönöknél április elején tapasztalt jelentős kamatcsökkentés látszik a törlesztő részletekben is. Ennek köszönhetően, aki például autóvásárlásra szeretne kölcsönt felvenni, az könnyen lehet, hogy nem csak azért jár jobban személyi kölcsönnel, mert nem kell önerő és a törzskönyvet sem kell leadni, hanem mert a kamat is kedvezőbb lehet. De nézzük meg 3 példával a hitel.hu személyi kölcsön kalkulátorából;

1. Példa: 1 millió forint, 60 hónap (5 év) futamidőre:
Amennyiben a kalkulátort 500.000 Ft jövedelemre állítjuk és az “Extra kedvezmények” és a “Feltételek” is bekapcsolva maradnak a legnagyobb kedvezmények elérése érdekében, akkor már 22.696 Ft/hó* összegtől találunk ajánlatokat.
Népszerű hitelcél lehet; autó, fogyasztási cikk, nyaralás, esküvő, plasztikai műtéthez.

2. Példa: 5 millió forint, 60 hónap (5 év) futamidőre:
Ha a kalkulátornál ebben az esetben is 500.000 Ft jövedelemmel számol és minden jövedelem kedvezmény és feltételbe van állítva, akkor már 111.196 Ft/hó** törlesztő részlettől kapunk ajánlatokat a hitel.hu hitelkalkulátorától, már 11,99% kamattal.
Népszerű hitelcél lehet: autóvásárlás, hitelkiváltás, lakásfelújítás esetén.

3. Példa: 10 millió forint, 96 hónap (8 év) futamidőre:
Ekkora összegnél érdemes a kalkulátorban a futamidőt minél hosszabra állítani, mert köztudott, hogy az jelentős hatással lehet a havi törlesztőre. A havi jövedelem továbbra is 500.000 Ft. Ebben az esetben 175.369 Ft/hó*** törlesztőtől látunk ajánlatokat a kalkulátorban, de több bank is ad nagyobb összegű kölcsönt, ha megfelelünk a hitelbírálati feltételeknek.
Népszerű hitelcél lehet: Lakásfelújítás, adósságrendezés, nyaraló vagy telekvásárlás.

Személyi kölcsönt szeretnél? Ne menj bankba, keress minket bizalommal és „Keress, Találj, Spórolj!”!

Nagy Sándor
Szakmai vezető
www.hitel.hu

* CIB előrelépő személyi kölcsön (7M+AKTIV450), THM: 13,68%

** Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel, THM: 12,67%

*** Erste Most Extra Személyi kölcsön Standard, THM: 15,37%

*A cikkben vagy a hitel.hu hitelkalkulátorban összehasonlítás eredményeként megjelenített pénzügyi termékekre vonatkozó adatok és termékinformációk önmagukban nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlatnak. A kalkulátor alkalmazásával készített összehasonlító táblázatban szereplő egyes piaci termék adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget egyik fél részére sem jelentenek (így különösen: a pénzintézet sem köteles kölcsönnyújtásra).