Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Három gyakori tulajdoni lappal kapcsolatos probléma, amelyeknek lakáshitel felvételnél nem fogsz örülni! Biztosra akarsz menni? Így tudsz Te is díjmentesen pár perc alatt Ügyfélkapu segítségével tulajdoni lapot lekérni, mutatjuk!

tulajdoni lap lakáshitel | 2024. September 2. Monday

Az ingatlan-nyilvántartást egy központi, elektronikus rendszer végzi, amelyet egy állami cég, a Lechner Nonprofit Kft. üzemeltet. Ennek része a TakarNet rendszer, amely biztosítja az online hozzáférést a tulajdoni lapokhoz és egyéb ingatlan-nyilvántartási adatokhoz. 

Három gyakori ingatlannal kapcsolatos probléma hitelfelvételnél, amelyeket már a kiszemelt ingatlan megvásárlása előtt érdemes ellenőrizni a tulajdoni lap/térképmásolat alapján; 

  1. Az ingatlan jogilag rendezett-e? Vannak olyan feljegyzések, amelyek a legtöbb banknál kizárják a hitelfelvételt (pl.: végrehajtással, perfeljegyzéssel terhelt ingatlan) 

  1. Az ingatlan lakóingatlan “művelési ág” megnevezésű-e? : Amennyiben nem lakóingatlan (pl. “Gazdasági épület”) a megnevezése, akkor a legtöbb bank “standard” hitelezési folyamatban nem fogadja be fedezetnek az ingatlant. 

  1. Az ingatlan nincs feltüntetve a térképszelvényen; Egyszerűen elmaradt a felrajzolása, vagy egy átépítést követően nem került felrajzolásra a módosítás. Általában ilyenkor nem rendelkezik használatba vételi engedéllyel sem az ingatlan, így nem hitelezhető. Ezt utólagosan lehet pótolni.

E-hiteles tulajdoni lap “Teljes” (amely a korábbi törölt bejegyzéseket is tartalmazza) vagy “szemle” (amely csak az aktuális bejegyzéseket tartalmazza) /térképmásolat lekérdezése ÉVENTE 2 alkalommal díjmentesen az Ügyfélkapun keresztül a következő lépésekben lehetséges: 

  • Lépj be "Földhivatal Online" weboldalra ide kattintva és kattints az oldal közepén található "Földhivatal Online" ikonra

  • A a Földhivatal Online rendszer bejelentkezési oldalára kerülsz, ahol a "Tulajdonilap-másolat lekérdezés" ikonra kell kattintani és megadni a település nevét

  • Következő kattintás a "Tovább a Földhivatal Online Rendszeréhez" , majd  "Bejelentkezés ügyfélkapu belépéssel" lépsz tovább

  • Beléptél a Földhivatal Online rendszerébe

  • Kattints "Szolgáltatások indítása", majd az "Ingatlan keresése" menüpontokra

  • Add meg az ingatlan pontos címét vagy helyrajzi számát. 

  • Válassz a lekérdezés típusai közül, a díjmentes opció a szemle vagy kivonat. 

  • Kattints a „Lekérdezés” gombra. 

  • A lekérdezett tulajdoni lapot PDF formátumban letöltheted, és azonnal megtekintheted/nyomtathatod 

Amennyiben több, mint 2 alkalommal szeretnél lekérni tulajdoni lapot vagy térképmásolatot, akkor 4800 Ft/db a költsége. 

TIPP: Kinézted az álmaid ingatlanát? Regisztrálj, kérj tőlünk szakértő Hitelközvetítő segítséget! Mi díjmentesen segítünk eligazodni a banki feltételekben és a tulajdoni lap alapján a neked legjobb hitelfelvételi lehetőségeket is bemutatjuk!


Nagy Sándor

Szakmai vezető

www.hitel.hu